Cara-Cara Berniaga Online Di Malaysia | The Luxe Production
Bussiness Tips

CARA MUDAH BERNIAGA ONLINE DI MALAYSIA

By April 18, 2018 No Comments

3 Cara Mudah Berniaga Online Di Malaysia

Sudah menjadi trending pada zaman kini berniaga secara online. Berniaga online di Malaysia telah menjadi salah satu kerja sampingan yang paling terkenal pada masa kini. Semua boleh memulakan perniagaan tanpa memerlukan sebarang modal kerana menjadi dropship sesuatu produk.

Ramai yang memulakan perniagaan tanpa berfikir panjang tentang persaingan yang bakal dilalui apabila terdapat terlalu banyak peniaga online yang semakin rancak menjalankan perniagaan.

Di sini The luxe production ingin kongsikan 3 cara mudah untuk berniaga online di Malaysia yang boleh anda amalkan.

 

  1. SELIDIK PELUANG PERNIAGAAN/PEMASARAN

Jika ingin memulakan perniagaan anda sewajarnya selidik terlebih dahulu peluang pemasaran produk baru yang ada. Melihat peluang pasaran manakah lebih tinggi dan inginkan permintaan yang tinggi. Oleh hal demikian, kita akan boleh mengetahui produk jenama sendiri kita yang mana satu yang ingin kita pasarkan mengikut keperluan pemasaran.

  1. MENCARI PELUANG UNTUK MEMBAHAGI MASA

Jika anda ingin berniaga online di Malaysia secara sambilan anda haruslah pandai membahagikan masa anda dalam melakukan perniagaan online dengan kerja anda yang lain. Jika anda seorang suri rumah anda haruslah pandai membahagi masa antara keluarga dan juga perniagaan anda.

Ini kerana perniagaan yang berjaya perlukan disiplin yang tinggi untuk memperoleh keuntungan. Tiada jalan mudah di dalam dunia ini melainkan atas usaha anda sendiri.

  1. CARA CLOSE PELANGGAN YANG TERBAIK

Apabila anda berniaga online di Malaysia, pastikan anda selalu bersama dengan smartphone anda. Ini kerana kebanyakkan pelanggan tidak akan membeli jika anda tidak pandai melayan dan lambat menjawab soalan yang ditanya oleh mereka. Layanan yang baik kepada pelanggan akan dapat menambahkan lagi kemesraan dan kepercayaan untuk mereka membeli barangan yang anda jual.

Contact TLP

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Get Free Business Tips

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply